Lambertuskerk, Maastricht

Sanitaire en cv-installatie voor Lambertuskerk, Maastricht

Na een grondige renovatie van het gebouw heeft de Lambertuskerk in Maastricht een nieuwe multifunctionele invulling gekregen. Het gebouw huisvest in een nieuwe architectuur een universitair onderzoekscentrum met verschillende laboratoria, een semi-openbare zaal voor culturele activiteiten en een speciaal woonhuis.

Opdrachtgever

Laudy Bouw & Ontwikkeling

Installaties

Voor de nieuwe functie van dit kerkgebouw ontwierp en installeerde Caris & Reiner B.V. Installatietechniek de sanitaire en verwarmingsinstallatie.

In het voortraject namen we diverse technieken onder de loep, onder andere het in Sporthal De Geusselt toegepaste Climotion (v/h BaOpt). De opdrachtgever gaf toch de voorkeur aan een conventionele cv-installatie in combinatie met vloerverwarming, Wel installeerden we de eventueel benodigde voorzieningen voor een mogelijk toekomstige toepassing van Climotion.

We installeerden ruimtekoeling in het productielab en binnenkort zal ook het kantoor volgen. Deze ruimten zijn dan voorzien van het Opticlimate-systeem, wat als klimaatbeheersingssysteem gerust baanbrekend genoemd mag worden. Dit Opticlimate-systeem bevat namelijk een watergekoelde airconditioning unit, dat functioneert zonder de gebruikelijke milieubelastende koelmiddelen en zelfs functioneert zonder buitendeel.